Сплетни
Говорим о чём думаем!!! 
Про протести, референдуми та «волевиявлення народу» - Форум Сплетни - говорим о чем думаем!!!
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Вы вошли как Гость
Текущая дата: Пятница, 2024-03-29, 10:28 AM

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум Сплетни - говорим о чем думаем!!! » Сплетни » Политика » Про протести, референдуми та «волевиявлення народу» (Про протести, референдуми та «волевиявлення народу»)
Про протести, референдуми та «волевиявлення народу»
VoikДата: Среда, 2010-12-01, 3:17 PM | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Сьогодні В. Шаповал, Голова ЦВК (Центральної Виборчої Комісії), коментуючи ініціативу проголошення за народною ініціативою референдуму щодо відставки діючої влади, заявив наступне:
«Если эти инициативы реально существуют, то, в первую очередь, я посоветовал бы внимательно перечитать Конституцию Украины и решения Конституционного суда Украины. В них четко указано, что досрочное прекращение полномочий органов государственной власти путем вынесения этого вопроса на всеукраинский референдум по народной инициативе невозможно. если в ЦИК поступят документы, которые касаются возможности проведения референдума относительно досрочного прекращения полномочий президента и Верховной Рады, то такие инициативы не будут иметь никаких юридических последствий».
Тобто, збирайте – не збирайте підписи – не буде вам референдуму. Гуляйте на всі чотири сторони.
Я, звісно, як і будь-яка нормальна людина, м’яко кажучи критично ставлюся до сьогоднішніх законів. Це зазвичай або суцільна недолугість або суцільна несправедливість. Але раз Шаповал порадив – перечитав уважно. Ось що знайшов:
Стаття 74 Конституції України: «Референдум не допускається щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії». Про те, що шляхом референдуму не можна відправити посадовців у відставку не зазначено в жодній іншій зі 160-ти статей Конституції.
Стаття 3 Закону «Про всеукраїнський та місцеві референдуми»: «Предметом всеукраїнського референдуму може бути:затвердження Конституції України, її окремих положень та внесення до Конституції України змін і доповнень;прийняття, зміна або скасування законів України або їх окремих положень;прийняття рішень, які визначають основний зміст Конституції України, законів України та інших правових актів.»
Стаття 13 цього ж закону: “Верховна Рада України також призначає всеукраїнський референдум:
1) з питань затвердження або скасування Конституції України, а також з питань дострокового припинення повноважень Верховної Ради України, Президента України – якщо цього вимагають не менш як три мільйони громадян України, які мають право брати участь у референдумі;”
І наостанок наведу витяг з рішення Конституційного Суду України «щодо прийняття Конституції та законів України на референдумі»: «В аспекті конституційних подань положення частини другої статті 72 Конституції України в контексті положень статті 5 Конституції України треба розуміти так, що народ як носій суверенітету і єдине джерело влади в Україні,здійснюючи своє волевиявлення через всеукраїнський референдум за народною ініціативою, може в порядку, який має бути визначений Конституцією і законами України, приймати закони України (вносити до них зміни), крім законів, прийняття яких на референдумі не допускається згідно з Конституцією України».
Що це означає. Перш за все, що Шаповал збрехав. В принципі, вищезгаданий референдум законодавство дозволяє. Та не дозволяє головний елемент української демократії – правляча верхівка державної влади. І тому не буде ніякого референдуму, дострокових виборів і інших нібито існуючих підстав для зміни влади. Бо наша верховенство права – це ілюзія, якою вже багато років марять прихильники демократичного правління. А по суті демократія – диктатура демократів. Таких як Янукович http://sna.in.ua/?p=5956 Далі...
 
Форум Сплетни - говорим о чем думаем!!! » Сплетни » Политика » Про протести, референдуми та «волевиявлення народу» (Про протести, референдуми та «волевиявлення народу»)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:



Rambler's Top100

Сделать бесплатный сайт с uCoz